25 Mayıs 2015 Pazartesi

Catrice Allround Kapatıcı Paleti


Son dönemde cilt kusurlarını kapatmada kontrast renklerden çok bahsediliyor. Özellikle göz altı morluklarını kapatmada pembe-turuncuya çalan bejlerin çok daha doğal ve etkili sonuç verdiğini düşünüyorum. Bu yüzden Catrice'in yeşil ve turuncu kapatıcıları da içeren uygun fiyatlı Allround Kapatıcı Paleti'ni görünce kaptım. Alışveriş yazısı BURADA.

Fotoğrafta gördüğünüz gibi paletteki renklerin 3'ü bej/ten rengi tonlarında, biri parlak bir mercan/turuncudan, biri de açık nötr yeşilden oluşuyor. Palet renkleri karıştırarak hem cildinize hem de kapatmak istediğiniz noktanın rengine uygun bir renk oluşturmanıza imkan veriyor. Ortadaki en koyu bej rengi cilt tonuma çok uygun olduğu için ben doğrudan o rengi uyguluyorum. Açık renkleri ise nadiren yaptığum ağır makyajlarda aydınlatıcı yerine kullanıyorum. Kapatıcılığından memnunum. Parça parça, dalgalı bir görüntü oluşturmuyor; güzel dağılıyor. Kalıcılığı daha iyi olabilirmiş. Pudrayla sabitlesem bile yağlı cildimde gün içinde tazelenmesi gerekiyor. Göz altlarında birikme yaptığı içinde kullanmak imkansız. Yapısı biraz yağlı gibi, yağlı cildimde düzenli olarak geniş bölgelere kullanmayı bu yüzden düşünmem.


Yeşil ve turuncu renkleri ise hemen hemen hiç kullanmıyorum çünkü olduramıyorum. Yeşil kızarıklıkları, turuncu morlukları örtmek için düşünülmüş. Pek kızarıklığım olmuyor göz altlarım ise baya mor. Göz altında kullanmak için çok yağlı ve çizgilere dolmaya müsait olduğundan pek uygun değil. Yine de denemek için morlukların üstüne önce turuncuyu sonra da ten rengi olan kapatıcıyı uyguladım. Ancak turuncu bej renkli kapatıcı ile karışıp birleşmedi, alttan çiğ çiğ görünmeye devam etti. Önce bejin içine turuncu katıp sonra uygulamaya çalıştım. Bu sefer dalgalı bir renk oluşmadı ama renk de doğal durmadı. Ben paletteki yeşili neredeyse  hiç kullanmadım çünkü hem sivilce dışında pek kızarıklığım olmuyor, hem de yeşil turuncudan da yapay duruyor. Böyle sarı, yeşil, turuncu gibi renkleri kullanabilmek için hem bu renklerin tonlarının hem de formüllerinin uygun olması gerektiğini düşünüyorum.

Her bir renk 1,2 gr. Paleti Almanya'daki Müller mağazasından 3,5 avroya almıştım. Ortadaki ten rengi dışındakileri bitireceğimi düşünmüyorum ama ucuz ve deneme yapmak için güzel bir paletti. O yüzden aldığıma pişman değilim. Yine de size tavsiye edemeyeceğim.

Bkz: Catrice Göz Kalemleri

3 yorum:

  1. zaten Almanya ya yolum düşmüyo alamam :) essence in de vardı sanırım ben de onu denemeyi düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu paletle birlikte böyle turuncu/yeşil kapatıcıların işe yarayabileceği inancımı kaybettim. Belki turuncuya veya yeşile bakan bej/ten renkleri olabilir ama böyle keskin renklere karşı şüpheliyim.

      Sil
  2. Catrice'in de artık Türkiye'de satılmasını istiyoruz.Güle güle kullanın.Bana da beklerim
    Ledushca.blogspot.com

    YanıtlaSil