1 Mayıs 2015 Cuma

Nina Eau de Toilette

Bu kolajı parfümün sitesini görmeden önde yapmıştım. Gerçekten!

Fark ettim ki uzun zamandır sadece bakım ürünleri hakkında yazıyorum. Ne kadar burada bakımsal şeyler olsa da biraz parfüm biraz makyajla burayı hareketlendireyim dedim. Yıllardır severek kullandığım Nina Ricci'nin kendi adını taşıyan Nina Eau de Toilette'ten (EDT) bahsedeceğim bugün.

Bu koku Nina serisinin ilk parfümü. Ben 2010 yılının başında kullanmaya başladım ama parfüm 2006 yılında piyasaya çıkmış. Bu koku kısaca meyveli-çiçeksi. Ben açılışta limonlu, elmalı ferah notaları alıyorum. Hemen arkasından çok çiçeksi notalar geliyor. Küçük, beyaz, yeşil çiçekler değil şöyle büyük, rahiyalı çiçekler. İnternet sitesine göre üst notalarda limon ve lim, orta notalarda hem karamelize şekerli hem de zarif çiçeksi notalar, baz notalardaysa sedir, misk ve elma ağacı varmış.

Selam!
İç baymayan ama feminen bir koku. Ne kolonyayı ne body misti ne de başka bir şeyi çağrıştırıyor, parfüm gibi oturaklı. Ağır olmamasına rağmen yaz aylarına ve sıcak bahar günlerine fazla geleceğini düşünüyorum. Serin havalarda kullanmayı tercih ediyorum. Kış aylarında baharatlı, odunsu kokulardan hoşlanmıyorsanız ama daha tok bir koku kullanmak isterseniz tercih edebilirsiniz.

Yayılımı orta, kalıcılığı ortanın üstünde. EDT olmasına rağmen tende 5 saat belirgin kalıyor, kıyafetlerdeyse günlerce fark ediliyor. Hatta bu yazıyı yazmaya başladığımda ilham versin diye bileğime sıkmıştım, ertesi gün uyandığımda aynı yerde hala kokusunu alabiliyordum.



Şişesi ağır ve kavranması zor olsa da çok sevimli. Babam domates sanmıştı ama tabiki bu masallardaki elmalardan. Makyaj masasında çok şık duruyor. Parfüm 30, 50 ve 80 ml.lik şişelerde satılıyor. Ben hep 80 ml. olanı tercih ediyorum. Nina'nın vücut losyonu, duş jeli ve deodorantı da var ama onları denemedim. 

Nina serisinde Nina L'elixsir EDP (daha yoğun), Nina L'eau EF (daha çiçeksi) ve Les Delices de Nina  EDT (daha şekerli) diye üç koku daha var. Elimdeki Nina EDT bitmek üzere. O bitince Nina L'eau'nun kalıcılığının az olacağını bilsem de bu daha çiçeksi ve hafif kokuyu kullanmak istiyorum. Yaz için Nina L'eau kış için Nina...

2 yorum:

  1. Bu parfümü bende kullanmistim, simdi tekrar almak istiyorum sende görünce, özlemisim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan durup durup sevdiği parfümlere dönüyor. Ben de tekrar alacağım.

      Sil