30 Ekim 2014 Perşembe

Catrice Göz Kalemleri


Ülkemizde bulunmayan ama adını sık sık övgüyle duyduğumuz markalar var. Bunlardan biri de Catrice. Ben de Almanya'ya gittiğimde Catrice standında uzun zaman geçirdim. Aldığım ürünlerin yorumları tek tek gelecek. Bugün hayal kırıklığı yaratan iki göz kalemiyle karşınızdayım: Catrice Made to Stay Inside Eye Highligter Pen (ten rengi), Catrice Longlasting Waterproof Eye Pencil (siyah).

Kalemler asansörlü, 3 gr.lık ve İtalya'da üretilmiş. 36 ay ömürleri var. İkisinin de öne çıkan özelliği kalıcı olmaları. Gerçeten de dövme gibi kalıcı kalemler. Elimdeki deneme sürüşlerini bile ne ovarak ne de suyla çıkaramadım. Hatta en ufak bir bozulma olmadı. Sanırım bu iki kaleminde en iyi özelliği.


Siyah olan Catrice Longlasting Waterproof Eye Pencil ten renginde, ışıltılı bir kalem. Kirpik dibine uygulanmak üzere tasarlanmış. Hem rengini hem de sedefli olmasını çok beğendim. Kirpik dibine uygulandığında göze aydınlık veriyor ve siyah kirpiklerle kontrast yaratarak kirpiklerin belirginliğini artırıyor. Yalnız kalemin rengini çok beğenmeme rağmen kalemi kullanamıyorum. Çünkü elde ne kadar biraz daha düzgün dursa da göz kapağında kabuk kabuk bir duruşu var. Kirpik diplerindeki onlarca minik kırışığı acayip vurguluyor çünkü hem sedefli hem de sert. Bu yüzden kalemi çöpe gönderiyorum ki bu çok nadir yatığım bir şeydir.

Üstteki ışıltılı Longlasting Waterproof Eye Pencil,
alttaki mat Made to Stay Inside Eye Highlighter Pen
Açık renk olan ise Catrice Made to Stay Inside Eye Highligter Pen. Bu diğer kaleme göre daha turuncuya çalan mat bir göz içi kalemi. Çok kalıcı ama aynı oranda da sert. Kullanmadan önce biraz ısıtmak gerekiyor. Göz içine kullanımı bu yüzden kolay değil. Ben üst kirpik diplerime uyguluyorum. Dikkatlice, ince bir çizgi hakinde uygulanırsa göze aydınlık veriyor ve bence hoş duruyor. Yalnız kalemi dağıtmak mümkün olmadığından çizginin ince olması önemli. Kalemi ısıtırken de ucunu bozmamak mühim. Kısacası hiç pratik değil.


İki kalemin de gördüğünüz gibi kapakları çatladı. Üstelik ikisini de alalı bir ay oldu, 3-4 kere kullandım ve hiç çantama atıp dolaştırmadım. Üstelik asansör mekanizması da arada takılıyor. Hatta açık renk ambalajlı kalemin içi elimde kaldı da içine zorla yerleştirebildim. Yani ambalaj kullanımı zorlaştıracak kadar kalitesiz.

Kısaca ben iki kalemden de memnun kalmadım. Birini çöpe diğerini az kullanılacaklara gönderiyorum. Çok ucuz oldukları için üzülmedim ama yine de parama yazık. Memlekette bulunmayan markalara özeniyoruz ama Catrice onlardan biri değilmiş bence.


4 yorum:

  1. Catrice'yi merak ediyordum, hem orada burda duyuyordum. Benimde benzer durum yaşadığım kalemler oldu. Ele süreken o kadar rahat edip, göz kapağında kazık gibi kalıp sürülmemesi garibime gitmişti :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göz kapağı çok yumuşak olduğu için öyle oluyor sanırım. Bu açıdan en çok Gosh'u beğeniyorum.

      Sil
  2. Aaa Catrice merak ettiğim markalardan biriydi. Elinde hele nasıl güzel durmuş ama bu uyuzluğu yapıyo ne yazık ki bazı kalemler:/ Denemicez demek ki bu ürünü:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Catrice'i ben de merak ediyordum ama benim için marka genel olarak hayal kırıklığı oldu :(

      Sil