15 Mart 2016 Salı

Alışveriş: Media Markt, Clinique, Estee Lauder


Şubat ayı uzun süredir yapmadığım kadar çok internet alışverişine sahne oldu. Bazıları bir süredir aklımdaydı, bazılar güzel fiyatlar görünce aklıma girdi. Gereksiz alışveriş yapmadığım için içim rahat :) Önce daha önce alışveriş deneyimimden hiç bahsetmediğim Media Martk'ta başlayayım.


Bundan 7-8 yıl önce su altında çalışabilen, şarjlı ilk epilasyon aleti çıktığında (Braun Sil epil xpress) almıştım. Yaklaşık 2 yıl önce traş başlığı bozuldu ama epilasyon başlığını bugüne kadar hiç sorunla yaşamadan kullandım. Yalnız artık performansının düştüğünü düşünerek makinemi yenilemeye karar verdim. Çok çeşidi olsa da aslında Braun'un ıslak ve kuru kullanıma uygun makinelerinin arasında pek fark yok. Ben de istediğim başlıklar bu pakette bulunduğu için Braun Sil epil 9'u aldım. Etiket fiyatı 450 lira civarında ama internette 300 lira civarına bulabilirsiniz. Ben nasıl olduysa bu ürünü Mediamarkt'tan 199 liraya aldım. 6 liralık kargo ücretiyle bana 205 liraya maloldu. Stoktan hızlı gönderim olmasına rağmen ürünün elime geçmesi bir haftayı buldu. Bu sırada Media Markt sürekli mail atarak beni siparişimin durumundan haberdar etti. Genel olarak alışverişimden, özellikle de fiyattan çok memnun kaldım. Yalnız ürünün piyasanın çok altında bir fiyata satıldığını anlamış olacaklar ki fiyat 299 liraya yükselmiş.


29 Şubat'ta artık gün şerefine (bahane mi yok!?) Estee Lauder internet üzerinden satışlarında %29 indirim yapmıştı. Benim de parfümlerimden bitmek üzere olduğu için neden olmasın dedim. Estee Lauder Sensuous Nude EDP'nin 30 ml.lik boyu büyük boyu kadar ekonomikti, üstelik indirimle birlikte fiyatı 70 lira oldu. Ben de ilk defa pahalı bir parfümü koklamadan, kör şekilde almış oldum. Yanında Modern Muse EDP ve Sumptuous Infinite Maskara testerlarını seçtim. Kargo son derece hızlı şekilde sağ salim elime ulaştı. Kargo ücreti olarak 5 lira ödedim. Parfüm 6 ay önce üretilmiş yani gayet taze.


Bacaklarımdaki kırmızı beneklerden rahatsız oluyorum. Yazın iş yerinde rahatça çorapsız dolaşabilmek için bu yaz bronzlaştırıcı kullanmaya karar verdim. Clinique vücut bronzlaştırıcısını da %50 indirimli görünce de alıverdim. Fiyatı 45 liraydı, 7,5 lira da kargo için ödedim. Tester olarak sevidğim Clinique High Impact Maskara ve Clinique Repairwear Laser Focus Serum'u seçtim. Bir de fondöten fırçası çıktı paketten, hediyeymiş. Yalnız ben hiç fondöten kullanmıyorum. Nasıl bir fırça olduğunu görmek için paketini açtım ama kullanmadım. İsteyen varsa bana e-posta atabilir :) 

Kargo çok hızlı şekilde postaya verildi ve kısa sürede elime geçti. Yalnız ürünün ambalajı çok yıpranmıştı. Merak edip kontrol ettiğimde bronzlaştırıcının 2013 Eylül ayında üretildiğini 3 yıllık raf ömrünün dolmasına 7 ay kaldığını gördüm. Bir mail ve bir telefon görüşmesi ve bir haftalık beklemeden sonra paramı iade alabildim. Hiçbir markanın eski ürün satmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum. Hele ürünlerini maliyetinin çok üstüne satan, ''lüks'' markaların bunu yapmaya hiç hakkı yok. Onlar ne kadar internet sitelerinde yazan son kullanma tarihlerini kabul etmiyoruz deseler de siz mutlaka aldığınız ürünleri kontrol edin ve bayat ürünlere emek vererek kazandığınız paranızı harcamayın.

15 yorum:

  1. Maskarayı günlük kullanım için beğenmiştim. Güle güle kullan hepsini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Hangi maskarayı kullanmıştın?

      Sil
  2. Avantajlı bir alışveriş olmuş hepsini güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  3. Gülü gule kullanmacalar tatlım (:

    YanıtlaSil
  4. high impact maskara güzel ama benim gözümü yakıyor :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanssızlık olmuş. Ben de kolay temizlenmesini ve etkisini beğeniyorum ama ikamesi bulunmayacak bir maskara da değil neyse ki :)

      Sil
  5. Güle güle kullan aldıklarını :) Clinique'in iade yapmasına sevindim ama gerçekten en baştan şatışa koymaları hiç hoş olmamış... aklımızda olsun! Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim! Yalnız bundan sonra fazladan indirimli olan ürünleri almayacağım sanırım. İkidir böyle oluyor.

      Sil
  6. Güle güle kullan hepsini.Sensuouse Nude benimde almayı plandığım bir koku ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Daha önce kullandığım kokulara benzemiyor ama benim hoşuma gitti. Yazın yumuşak yumuşak iyi gider gibi geliyor.

      Sil
  7. Gule gule kullan, Clinique neyse ki iade almis. Bu konuda bazi firmalar disaridan gelen uretim tarihini falan kabul etmiyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Clinique'de kabul etmedi. Ürünü müşteri memnuniyetsizliğine binaen geri aldı. Bir dahaki sefer (olursa tabi) iki kere düşüneceğim.

      Sil
  8. güzel günlerde kullan, neyse ki bir şekilde iade almış Clinique, demek internet alışverişlerine de dikkat etmek lazım. bu arada ben de beklerim bloguma ^^

    YanıtlaSil