26 Şubat 2017 Pazar

Dove Original Body Silk Besleyici El ve Vücut Kremi



Dove Original Body Silk Besleyici El ve Vücut Kremi, özellikle de kavanozda olanı çook kıdemli bir ürün. Herhalde her kes kullanmıştır. Ben Niveacı olduğumdan Dove ürünlerini yeni yeni kullanmaya başlıyorum. Şampuanından sonra 'Dove Original Body Silk Besleyici El ve Vücut Kremini de alıp denedim.

Daha hijyenik geldiği için tüpte olanını aldım. Kavanoz ve tüp versiyonları arasında içerik veya doku farkı var mı bilmiyorum. İçeriğini aşağıda görebilirsiniz. Sudan sonra ikinci sırada ise cyclopentasiloxane adında bir silikon yer alıyor. Bu madde nemlendirici ve su tutucu özellikteymiş. Ağırlık yapmadığından özellikle saç ürünlerinde kullanılıyormuş. Dove Original Body Silk Besleyici El ve Vücut Kremi ayrıca parfüm ve paraben içeriyor. Mineral yağ ise gözüme çarpmadı. Üre, kolojen amino asitleri, laktik asit gibi güzel şeyler de var içinde.

''Aqua, Cyclopentasiloxane, Sorbitol, Caprylic/Capric Triglyceride, Stearic Acid, Helianthus Annuus (Sumfloer) Seed Hybrid Oil, Isohexadecane, Glycol Stearate, Dimethicone, Collagen Amino Acids, Isomerized Linoleic Acid, Lactic Acid, Potassium Lactate, Sodium PCA, Urea, Serica Powder, Hydrolyzed Silk, Dimethiconol, Stearamide AMP, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Polysorbate 80, Triethanolamine, Carbomer, Xanthan Gum, Sodium Acylate/Sodium Acrylyldimethyl Taurate Copolymer, Parfum, Methylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Alpha-Isomethyl Ionene, Benzyl Alcohol, Citronellol, Coumarin, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalool, CI 77891.''

Dove Original Body Silk Besleyici El ve Vücut Kremi'ni hem vücut hem de el kremi olarak kullandım. İkisinde de performansından memnun kaldım ama el kremi olarak daha çok hoşuma gitti. Ürün çok yumuşak bir krem formunda ve 1-2 dakika içinde tamamen emiliyor. Nemlendirmesi normal ciltler için yeterli. Bu özellikleriyle ofis masasında el kremi olarak gayet verimli oldu. Tabi birkaç günde bir özellikle tırnak kenarlarım olmak üzere ellerimi zeytin yağıyla ovduğumu söylemeliyim. 

Şikayetçi olduğum yanı ise çok parfümlü olması. Hem kokusu parfüm kokusunu andırıyor hem de yoğun. Ellerimin dakikalarca bu kadar yoğun şekilde koku yaymasından rahatsız oldum. Diğer özellikleri eşi benzeri bulunamayacak şeyler olmadığından yeniden almayı düşünmüyorum. Eğer parfümlü ürünlerden rahatsız olmuyorsanız veya kokusunu çok seviyorsanız beğenerek kullanabileceğiniz, uygun fiyatlı, güzel bir krem Dove Original Body Silk Besleyici El ve Vücut Kremi.

9 Şubat 2017 Perşembe

Adidas Fruity Rhythm EDT


Adidas markalı pek çok kozmetik ürününü marketlerde görmüşsünüzdür. Adidas duş jellerini, özellikle "Vitality" olanını severek kullanmıştım. Adidas Pure Lightness Body Fragrance'ı da beğenmiştim. Uygun fiyatlı parfümüm bitmek üzereyken de Adidas Fruity Rhythm EDT karşıma çıktı. Adidas'ın diğer ürünleri beğendiğim ve uygun fiyatlı olduğu için alıverdim.

Yalnız bu kararımdan pek de memnun kalmadım. Eğer alırken koklama şansım olsaydı kesinlikle Adidas Fruity Rhythm EDT'yi sepete atmazdım. Parfümün adından ve renklerinden meyveli ve şekerli olacağını tahmin etmiştim. Gerçekten de net şekilde meyveli ve şekerli bir kokuyla karşılaştım. Maalesef bu parfüm de meyveliden ziyade şekerliye yakın. Böğürtlen gibi kırmızı ve tatlı meyveleri çağrıştıran bir açılışı var. Çok yapay ve plastik bir koku. Biraz tenle bütünleşince sakinleşiyor ve tatlılığı azalıyor. Yine de o sentetik koku geçmiyor.

Kalıcılığı yüksek, silajı ise dar. Tatlı-meyveli olmasından dolayı sıcak havalarda kullanmayı tercih etmem. Yaş olarak da 14-18 yaş arasına uygun olur gibi geliyor. 

Adidas Fruity Rhythm EDT  35 lira civarına satılıyor. Ben Bim'den 15 liraya almıştım, yani çok uygun fiyatlı bir EDT. Ürün karton kutunun içinde satılıyor. Bu da ışıktan korunması açısından bir artı.

Adidas Fruity Rhythm EDT benim için şekerli kokular risklidir, ucuzunu almamak gerekir önermesinin ispatı oldu. Zaten alırken macera aramayıp Pure Lightness olanı alsam mı diye de düşünmüştüm, sonra değişiklik olsun demiştim. Lise çağlarını çok geride bırakmış, çiçeksi, temiz kokulardan hoşlanan biriyseniz siz değişiklik aramayın :)

6 Şubat 2017 Pazartesi

L'oreal Micellar Kusursuz Göz Makyaj Temizleme Jeli


Misel meselesi o kadar popüler oldu ki... Misel suyun su olmayanı jel versiyonu da çıktı. Baya da oldu. L'oreal Micellar Kusursuz Göz Makyajı Temizleme Jeli'ni ilk piyasaya çıktığı zaman aldım ama ha bugün ha yarın yazarım derken hiç yazamadım. Neyse artık bugün yazıyorum :)

L'oreal Micellar Kusursuz Göz Makyajı Temizleme Jeli renksiz, kokusuz ve akıcı bir jel. Bence parfüm ve boya içermemesi harika. Fark ettim ki parfümlü ürünler genelde gözlerimi rahatsız ediyor. L'oreal Micellar Kusursuz Göz Makyajı Temizleme Jeli ise gözlerimi hiç ama hiç rahatsız etmedi. Pamuk ile uygulanması önerilmiş ama ben az bir miktar parmaklarıma alıp doğrudan kirpiklerimi ovuyorum. Böyle çok daha az ürünle daha kısa sürede ve göz çevrenizi daha az rahatsız ederek rimelinizi çıkarabiliyorsunuz.


Kirpiklerim bana hem dökülüyormuş gibi geliyor. O yüzden bir de rimel çıkarmaya çalışırken dökülmelerini istemiyorum. Rimelim kolay çıksın diye suya dayanıklı olmayan, kolay çıkan maskaraları tercih ediyorum. Haliyle makyaj temizleyicimin ultra güçlü olmasına da gerek kalmıyor. L'oreal Micellar Kusursuz Göz Makyajı Temizleme Jeli temizlemesinden de memnun kaldım. Elbette zeytin yağı kadar güçlü değil ama ortalama bir rimeli kolaylıkla çıkarıyor. Diğer yandan da klasik göz makyajı temizleyicilerinin bıraktığı yağlı hissi kesinlikle bırakmıyor. İddia ettiği gibi nemlendirme özelliği yok. İçeriği parlak değil.

125 ml.lik bir ürün. Bir şişe bana 6 ay kadar yetiyor. İndirimli aldığınızda aylık temizleyici masrafınız 2 lira kadar olacaktır. Üstelik şişesi de gayet kullanışlı. Sırf değişiklik olsun diye Nivea Suya Dayanıklı Göz Makyaj Temizleyicisi'ni aldım (indirime kapılmadan önce kendi yazımı okuyup rimeli tamamen temizlemediğini hatırlasaymışım iyiymiş), bundan sonra onu kullanacağım ama L'oreal Micellar Kusursuz Göz Makyajı Temizleme Jeli kesinlikle yeniden alacağım bir ürün.