9 Mart 2015 Pazartesi

Taze Bitti - 10



İki aylık bitenlerimle karşınızdayım. Hem de renkli kozmetik de var!

Banyo ürünleriyle başlıyorum:


1. L'oreal Elseve Çabuk Yağlanan Saçlar İçin Şampuan: Çok sevdiğim 8 yıldır kullandığım bir şampuan bu. Son zamanlarda daha doğal şampuanlar denedim. Daha iyisini bulabilir miyim diye başka şampuanlar kullandım ama kokusuyla, hafifliğiyle, köpürmesiyle, fiyatıyla bu şampuandan iyisini bulamadım. Ne yeni şampuanlar kullanmaktan ne de Elseve'den vazgeçmem :)

2. Adidas Vitality Duş Jeli: Güzel köpüren, güzel temizleyen ve güzel kokan bir duş jeli. Başka ne olsun? Bu ikinci şişemdi. Eşi benzeri yok diyemem ama dönüp dolaşıp arada yine alırım. Yazısı BURADA.

3. Urban Care Biotin Keratin Saç Kremi: Bu üründen iki paket tester kullandım. 4-5 kere deneme şansım oldu. Etkisini çok beğendim. Saçlarımı yumuşattı, pürüzsüzleştirdi. Yalnız çok az kullanmak gerekiyor. Biraz fazla kaçırınca saç dibine uygulanmasa bile saç ağırlaşıyor, çok çabuk yağlanıyor. Elimde çok saç kremi var, onlar bitince alabilirim.


Cilt ürünleri:

4. Yves Rocher UV Beauty Shield: Benim yağlı cildime ağır geldi. Müthiş parlama yaptı ve peeling yapmadığım dönemde de hemen beyaz noktalar oluşmasına neden oldu. Bir daha almam. Detaylar BURADA.

5. Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel: Clinique 3 Adımlı bakım serisinin en iyi adımı. Kokusu ve yapısı çok hoş. Severek kullandım yalnız kurutucu ürünlerin üzerine veya kış soğuklarında yeterli gelmiyor. Bir de ciltte kalıcı etkiden çok silikonla geçici bir kadife dokunuş sağlıyor. Duruma göre yeterli geleceğini düşünürsem tekrar alabilirim. Yorumlarımı BURADA yazmıştım.

6. Dr. Scheller Narlı Tonik: Doğal içerikli, hafifçe köpüren yumuşak bir tonikti. Çok etkili olduğunu düşünmüyorum. Bir daha almayacağım ama şişesini ev yapımı cilt toniğimi koymak için kullanacağım. Yazısı ŞURADA.



Sıra dişler ve dudaklarda:

7. Lavera Basis Sensitiv Diş Macunu: Çok beğenerek kullandım. Hafif tuzlu tadına alıştıktan sonra hem aşırı köpürmemesi hem de yakıcı mentol tadı içermemesi hoşuma gitti. Türkiye'de pahalıya satıldığı için tekrar almam ama bu olumlu hislerimi değiştirmiyor. Yazısı BURADA.

8. Bioderma Atoderm Dudak Kremi: Harika nemlendiren, gerçekten onarıcı özelliği olan güzel kokulu bir dudak kremiydi. O kadar beğendim ki dibini bile kazıyıp kullandım. Tek kötü yanı dudakta beyaz iz bırakmasıydı. İleride yeniden alabilirim. Detaylı incelemesi ŞURADAN.

9. Oral-b Presicion Clean Elektrikli Diş Fırçası Başlığı: Mavi kılların uçları yarıya kadar beyazlayınca değiştirmek gerekiyormuş. Sadece akşamları kullanmama rağmen birkaç ayda beyazladı ve temizlik hissi vermemeye başladı. Şimdi Sensitiv olanı kullanıyorum ama onun da uçları gitmeye başladı. Hem kısa ömürlü olması hem de fiyatı nedeniyle başka alternatiflere bakacağım.



Diğer şeyler:

10. H&M kil maskeleri: Vasat maskelerdi. Greyfurtlu olan cildimi yaktı, yüzümde fazla tutmadan yıkadım. Franboazlı olan rahatsızlık yaratmadı. Cildimi temizledi ama tekrar alacak kadar etkilenmedim.

11. Purederm Snail Age Regenerating Multi-Step Treatment: Bir ürünün adında plasenta, salyangoz vs. geçti mi tüylerim diken diken oluyor. Aslında bunlar ürünün içinde yok ama fikri bile itici. Sırf bu yüzden bu maskeyi bir daha almam (zaten bu da hediyeydi). Güzel aydınlattı cildimi ama etkisi hemen geçti ve uygulamak görece zahmetli.

12. Vi-vet Roll-on Sir Ağda: Makinesiyle birlikte aldım. Bu erimek konusunda biraz zorluk çıkarsa da performansı iyidi. Bir kartuş bir tüm vücut veya iki yarım bacak ağadası için yeterli.



Blogdaki kozmetik siftahımı yapıyorum:

13. Max Factor Calorie 2000 Maskara: Övüldüğü için almıştım ama ben alışamadım. Başta çok ıslaktı ve kirpiklerimi birbirine yapıştırıyordu. Biraz kuruyunca fena olmadı ama bir-iki ay sonrada garip kokmaya başladı. Bir daha almam. Detaylar yorum BURADA.

14. Clinique Chubby Stick Balm: Çok severek kullandığım bir renkli dudak kremiydi. Nemlendirmesini de, rengini de, dudağa verdiği ruja benzer oturaklı hissi de beğendim. Çabuk bitiyor ama ben genelde dudak ürünlerini bitiremediğim için bu özelliği hoşuma bile gitti. İkincisini kullanıyorum. Detaylar için BURADAN.



Son olarak ıvız zıvırlar: Lux top pamuk; güzeldi ama hala disk pamuklar favorim. Bebak Makyaj Temizleme Mendili; aslında bitmedi, kurudu ve çöpe gidiyor. Bir daha asla almam. İçeriği kötü ve yüzümü hiçbir ürünün yakmadığı gibi yaktı. Elimi bile yakıyor. Mendiva ıslak mendil; çok uzun süre kurumadı ve sonuna kadar kullandım, memnunum. Alouette Islak Tuvalet Kağıdı; ev dışında çok pratik oluyor kutu kutu alıp kullanıyorum.

5 yorum:

  1. Ne güzel şeyler bitirmişsiiin! Elseve i kullandığım dönem bende memnundum niye kullanmayı bıraktım hatırlayamıyorum:/ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun bir de saç kremi vardı, onu da seviyordum ama üretimden kaldırdılar :(

      Sil
  2. Bir sürü şey bitmiş gene. Dr shelder merak ediyordum bende.
    Gelsin yeniler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki ayda ancak bu kadar oldu. Toniğin detaylı yazısı var, istersen bir bak.

      Sil