30 Ekim 2014 Perşembe

Catrice Göz Kalemleri


Ülkemizde bulunmayan ama adını sık sık övgüyle duyduğumuz markalar var. Bunlardan biri de Catrice. Ben de Almanya'ya gittiğimde Catrice standında uzun zaman geçirdim. Aldığım ürünlerin yorumları tek tek gelecek. Bugün hayal kırıklığı yaratan iki göz kalemiyle karşınızdayım: Catrice Made to Stay Inside Eye Highligter Pen (ten rengi), Catrice Longlasting Waterproof Eye Pencil (siyah).

Kalemler asansörlü, 3 gr.lık ve İtalya'da üretilmiş. 36 ay ömürleri var. İkisinin de öne çıkan özelliği kalıcı olmaları. Gerçeten de dövme gibi kalıcı kalemler. Elimdeki deneme sürüşlerini bile ne ovarak ne de suyla çıkaramadım. Hatta en ufak bir bozulma olmadı. Sanırım bu iki kaleminde en iyi özelliği.


Siyah olan Catrice Longlasting Waterproof Eye Pencil ten renginde, ışıltılı bir kalem. Kirpik dibine uygulanmak üzere tasarlanmış. Hem rengini hem de sedefli olmasını çok beğendim. Kirpik dibine uygulandığında göze aydınlık veriyor ve siyah kirpiklerle kontrast yaratarak kirpiklerin belirginliğini artırıyor. Yalnız kalemin rengini çok beğenmeme rağmen kalemi kullanamıyorum. Çünkü elde ne kadar biraz daha düzgün dursa da göz kapağında kabuk kabuk bir duruşu var. Kirpik diplerindeki onlarca minik kırışığı acayip vurguluyor çünkü hem sedefli hem de sert. Bu yüzden kalemi çöpe gönderiyorum ki bu çok nadir yatığım bir şeydir.

Üstteki ışıltılı Longlasting Waterproof Eye Pencil,
alttaki mat Made to Stay Inside Eye Highlighter Pen
Açık renk olan ise Catrice Made to Stay Inside Eye Highligter Pen. Bu diğer kaleme göre daha turuncuya çalan mat bir göz içi kalemi. Çok kalıcı ama aynı oranda da sert. Kullanmadan önce biraz ısıtmak gerekiyor. Göz içine kullanımı bu yüzden kolay değil. Ben üst kirpik diplerime uyguluyorum. Dikkatlice, ince bir çizgi hakinde uygulanırsa göze aydınlık veriyor ve bence hoş duruyor. Yalnız kalemi dağıtmak mümkün olmadığından çizginin ince olması önemli. Kalemi ısıtırken de ucunu bozmamak mühim. Kısacası hiç pratik değil.


İki kalemin de gördüğünüz gibi kapakları çatladı. Üstelik ikisini de alalı bir ay oldu, 3-4 kere kullandım ve hiç çantama atıp dolaştırmadım. Üstelik asansör mekanizması da arada takılıyor. Hatta açık renk ambalajlı kalemin içi elimde kaldı da içine zorla yerleştirebildim. Yani ambalaj kullanımı zorlaştıracak kadar kalitesiz.

Kısaca ben iki kalemden de memnun kalmadım. Birini çöpe diğerini az kullanılacaklara gönderiyorum. Çok ucuz oldukları için üzülmedim ama yine de parama yazık. Memlekette bulunmayan markalara özeniyoruz ama Catrice onlardan biri değilmiş bence.


28 Ekim 2014 Salı

Yolda Bitenler

Eylül ayım yollarda geçti, tam bir ay evden uzaktaydım. Yanıma denemek veya bitirmek istediğim ürünleri almıştım. İster istemez düzenli şekilde kullandım, iyi oldu. Yalnız iş yazmaya gelinde bir türlü yazamadım. Ekim ayında bitirdiklerimi yazmaya yaklaştığım şu günlerde işte işte az da olsa yolda bitenler:


* Clinique Liquid Facial Soap: Detaylı yorumlarımı ŞURADA yapmıştım. Güzel köpürüyor, cildi iyi temizliyor. Hatta biraz fazla iyi temizliyor, cildi kurutuyor. Fiyatını da düşününce bir daha alacağım bir ürün değil. Ancak cildim çok yağlı olursa veya minik boylarını bulursam seyahatlerde kullanırım.

* Watsons Diş Macunu: Bu alışverişte aldığım bir seyahat setinin içinden çıkmıştı. Şeftali aromalı, mentollü, bol köpüren, granülsüz bir macundu. Tadına bile bir süre sonra alıştım ama yeterince temizlemediğini düşünüyorum. Ancak idareten kullanılabilecek bir ürün. Tek satılsaydı da almazdım.

* Isana Oje Çıkarıcı Mendil: Bir pakette 10 tane tek tek paketlenmiş oje çıkarıcı mendiller bulunuyor. Mendillerin turnakları nemlendirme özelliği de var. Gerçekten de elde yağlı bir his bırakıyor ve elleri çok kurutmuyor. Yalnız mendiller çok çabuk kuruyor ve iddia ettiği gibi bir mendille on tırnağı da silmek pek mümkün değil. Koyu renk ojeler uğraştırabilir. Yine de kısa yolculuklarda pratik bir çözüm. Asetonun dökülüp çantadaki her şeyi mahvetmesi riski ve ağırlığı yerine bu mendilleri tercih ederim.

* Alouette Islak Tuvalet Kağıdı: Bir pakette 15 tane tek tek paketlenmiş, aloe veralı ve parfümsüz ıslak tuvalet kağıdı bulunuyor. Tam seyahate uygun çok çok beğendiğim bir ürün oldu. Taşımak kolay, kuruma riski yok, parfümsüz olduğu için garip bir kokusu var ama afedersiniz mis kokulu bir ortamda kullanmıyoruz zaten. Sık sık alacağım bir ürün. Siz de Rossmann'dan alabilirsiniz.



* Alverde Nutri-Care Saç Kremi: Argan ve badem yağlı, kuru ve yıpranmış saçlar için, temiz içerikli bir ürün. Daha önce argan yağlı bir ürün kullanmamıştım, kokusu fındık ailesinden bir şeyi andırıyordu pek de hoşuma gitmedi. Klasik saç kremindense vücut losyonuna benzer bir yapısı vardı. Avuç avuç sürdüm ama yine de saçımda varlığını hissedemedim. Elbette krem kullanmadığım zamana kıyasla saçlarım daha yumuşaktı ama diğer saç kremlerine göre bir artısını görmedim. Tam bitmeye yakın bıraktım, bir daha da almam.


* Eklips Cam Törpü: Buradaki yazımda anlattığım alışverişimde almıştım. Bir yıl olmadan kullanılmaz oldu. Tamam çok ucuzdu ama haftada bir kullanmayla bu kadar kısa sürede kelleşip dümdüz olacağını düşünmemiştim. Bir daha almam, yerine kağıt törpü aldım mis gibi.

* CadeaVera Klarende Maske: Sivilce karşıtı, genç ciltlere özel, uygun fiyatlı bir makeydi. Çayağacı yağı ve beyaz kil içerdiğini görünce hemen atladım aldım. İki paketi de kullandım ama iki seferde de cildimde yanma hissi oldu, yeterince yüzümde tutabilseydim belki de faydalı olacaktı ama bana göre değilmiş.

* Ivır zıvırlar: Babydream ıslak mendil; dokusu güzeldi, aylarca kurumadı, bıraktığı his hoştu, içeriği temizdi, çok memnun kaldım. Elbette Apaks pamuk, ucuz ve güzel.  Hipp ıslak mendil; Babydream gibi yine bebeklere özel temizlik amaçlı ıslak mendiller gayet güzeldi.

16 Ekim 2014 Perşembe

Montagne Jeunesse Hot Chocolate Cilt Maskesi


Bazen üşensem de maske yapmayı çok seviyorum ve yağlı cildime iyi gelecek maske arayışıma devam ediyorum. Montagne Jeunesse markasının Hot Chocolate adlı maskesi bu denemeler sırasında çok beğendiklerimden oldu. İsmi aslında maskeyi açıklıyor. Maske inanılmaz derecede portakallı bitter çikolata gibi kokuyor. Görünüşü aynı erimiş çikolataya benziyor ve en ilginç tarafı da cildinize sürdüğünüzde ısınıyor. Evet evet yüzünüzü sıcak basıyor!


Bu maske görenekleri temizlemeyi vaad ediyor. İçinde kil var ve iddiasına göre uygulandığında ısınarak gözeneklerin açılmasını sağlıyor. Diğer maskelerde olduğu gibi bunu da temiz yüze uyguluyoruz. Kıvamı biraz akışkan ama uygularken pek sorun olmuyor. Arap bacı taklidi yaparak 10-15 dakika etki etmesi için bekliyoruz. Yüzümüzde hissettiğimiz sıcaklık birkaç dakikada geçiyor zaten. Sonra da yüzümüzü bol suyla duruluyoruz. Hem de çok bol suyla. Çünkü bu maske biraz zor arınıyor. Hatta artık oldu desek bile üstünden mutlaka bir de tonikle geçiyoruz. Çünkü gördüğümüz kahverengi pamuğa inanamayacağız.


Bakım ürünlerinde keskin, şekerli, ağır kokuları pek sevmesem de bu ürünün kokusunu çok sevdim çünkü hiç yapay gibi değildi. Paketin üstünde kendinizi tutun sakın ha yemeyin yazıyordu da gülüp geçmiştim. Ben de dayanamayıp denedim. Hafif şekerli ama hoş olmayan bir tadı var :)
Montagne Jeunesse'nin diğer maskeleri gibi bu da vegan ve temiz içerikli. 15 gramlık paketi ben iki seferde kullandım ama çok rahat 3 kere de kullanılabilirdi. Artan maskeyi temiz bir poşete koyup ışık almayan temiz bir yerde saklamanız yeterli.
Ben etkisinden de çok memnun kaldım. Maske yüzümde kurumadığı gibi cildimi de kurutmadı. Cildim parlak ve aydınlık göründü. Gerçekten temizlenmiş gibi hissettim. Kesinlikle tekrar alacağım bir maske. Beni düşündüren tek yanı kahverengi maskenin lavaboda bıraktığı lekeler... Her seferinde lavabo yıkamak hiç hoş olmayacak. Cildinizi kurutmadan temizleyecek eğlenceli bir maske arıyorsanız ve lavaboları batırmak sizin için önemli değilse mutlaka deneyin.

Montahne Jeunesse Blemish Mud cilt maskesinin yorumunu ise BURADAN okuyabilirsiniz.

14 Ekim 2014 Salı

Clinique Clarifying Lotion


Bugün konum Clinique markasının 3 Adımlı Bakım Serisi'nden Clarifying Lotion (Arındırıcı Tonik). Fotoğrafta gördüğünüz benim cilt tipime uygun olan, karma-yağlı ciltler için üretilmiş 3 numaralı tonik. Bu toniği La Roche Posay Effaclar Lotion bittiğindan beri yaklaşık 7 haftadır kullanıyorum. Başta diğer toniklerde yaptığım gibi sabah akşam cildimi temizledikten sonra kullanıyordum. Yalnız böyle devam edemedim çünkü tonik inanılmaz alkollü ve cildi de aynı oranda kurutuyor. Zaten vodkaya benzer kokusuyla daha kullanmadan içindeki alkol miktarı hakkında bir fikir veriyor. Benim cildimde genel olarak yanma, acıma gibi hislere neden olmadı ama çizik, sivilce, zedelenme gibi cildin tahriş olduğu yerlerde hafif yanmalara neden oldu. Hassas ciltlerin bu toniği kullanabileceğini kesinlikle düşünmüyorum. Ayrıca kurutması nedeniyle karma ciltler için de ideal olmayabilir. Özellikla soğuk aylarda günde iki kere kullanmayı yağlı ciltler için bile fazla buluyorum.


Peki Clinique Clarifying Lotion'ın hiç mi iyi tarafı yok? Var, mesela içindeki alkolün cilti dezenfekte ettiğini düşünüyorum. Bu toniği kullanırken de sivilcelerim çıktı ama çok daha küçük ve az sayıdaydı. Ayrıca gerçekten cildi arındırıyor. Daha önce kullandığım toniklere kıyasla bu tonikle pamuklar daha kirli çıkıyor. Misel su ile yüzümü silip ardından jel ile yüzümü masaj yaparak yıkadıktan sonra bu toniği uyguluyorum ve yine pamukta sarı/kahverengi lekeler görüyorum. İnsan bu kadar temizlemeye rağmen pamuk nasıl batıyor inanamıyor.


Benim kullandığım tonik introduction kit denilen bir setin parçasıydı. Gördüğünüz gibi kocaman ağzı olan plastik bir şişenin içinde. Herhalde olabilecek en kullanışsız şişe. Birincisi bu kadar geniş ağızlı bir şişeden pamuğa fazla ürün dökmemek imkansız. Ben pamuğu şişenin ağzına yapıştırıp şişeyi baş aşağı çevirmekte buldum çareyi. Bunu 3-4 kere pamuğun farklı yerlerine hızlı hızlı yapıyorum. İnsanı gereksiz uğraştırıyor. Üstelik kapağı da vidalı, o da ayrı uğraştırıyor. Orijinal boylarda da maalesef durum aynı.

Bu toniğin ağır kokusu, cildi kurutması ve kullanışsız şişesi bir tarafta, şimdiye kadar kullandığım tonikler arasında cildi en iyi temizleyenlerden biri olması diğer tarafta. Ürünü sevdim mi tekrar alır mıyım bilemiyorum. Şu an almayacağıma eminim. Cildimin aşırı yağmandığı dönemlerde, ten makyajı yaptığım günlerin sonunda veya yüzümü sivilce bastığında kullanmak isteyebilirim. Şimdilik tercih edeceğim bir ürün değil. Bitinceye kadar düzenli kullanmaya devam edeceğim ama daha sonra tekrar alacağımı sanmıyorum.

Aynı serinin Clinique Liquid Facial Soap adlı temizleyicisi hakkındaki yorumlarımı BURADAN okuyabilirsiniz.

9 Ekim 2014 Perşembe

Clinique Liquid Facial Soap


Clinique'in 3 Adımlı Cilt Bakımı serisini duymayanımız yoktur herhalde. Bu seri temizleme, arındırma ve nemlendirme ürünlerinden oluşuyor ve ilk aşamasında da Clinique Liquid Facial Soap (Sıvı Yüz Sabunu) var. Ben bu serinin yağlı ciltler için olanını kullandım.

Malumunuz Clinique ürünlerinde parfüm bulunmamasıyla meşhur bir marka. Bu sabunda da parfüm yok. İçindeki kimyasalların kendine özgü garip bir kokusu var. Bence hoşa gidecek bir şey değil ama çok kötü de değil. Zamanla bu kokuya alıştım ve artık hemen hemen hiç rahatsız olmuyorum.


Tam sıvı sabun kıvamında, su gibi renksiz bir ürün. Çok az bir miktar yeterli oluyor ve kolayca köpürüyor. Hem tasarruf hem de ciltten kolay arınması açısından olabildiğinde az kullanmanızı tavsiye ederim. Fotoğrafta gördüğünüz 50 ml.lik boyu. Bu miktardaki ürün bana 7 hafta yetti, az ürün kullanmaya dikkat etseydim daha da yeterdi sanıyorum. Yani tam boyunu alırsanız hemen dibini görüp verdiğiniz paraya üzülmezsiniz.

Ben günde iki kere çok düzenli şekilde kullandım. Ürün yağlı-karma ciltler için olduğundan cildi kurutuyor. Gayet yağlı bir cildim olmasına rağmen her yüzümü yıkayıştan sonra kremlenme ihtiyacı hissediyorum, cildim geriliyor. Zaten insan hani sabunu yüzümüze sürmeyecektik, hani doğal koruyucu bariyeri söküp atıyordu sabun diye düşünmeden edemiyor. Bu nedenle bu jeli karma ciltlerin kullanabileceğini sanmıyorum. Yanaklarda kuruluğa hatta pullanmaya neden olabilir.


Cildimin durumu son zamanlarda gayet iyi ama ben bunu doğrudan Clinique Liquid Facial Soap'a bağlamıyorum. Çünkü hangi kalbur üstü temizleyici ürünü düzenli şekilde günde iki defa kullanırsanız cildinizin azami bir berraklığa ulaşmasını beklersiniz. Bu yüzden müthiş etkili, mucizevi filan diyemem. Diğer yandan cildi güzel temizliyor. Bende sivilce veya alerji de yapmadı.

Burada gördüğünüz ürün ŞU YAZIMDA anlattığım alışverişte aldığım bir setin parçası. Tam boyu 200 ml.lik pompalı bir şişede ve internet sitesine göre fiyatı 69 lira. Olumlu yanları (iyi temizlemesi, kolay köpürmesi) ile olumsuz yanlarını (cildi çok kurutması, sabun olması) teraziye koyduğumda bu fiyatla tam boyunu alacağımı hiç sanmıyorum. Minik boylarını seyahatler için aldım, kullandım kullanıyorum ama bulursam başka küçük boy ürünleri denerim, evdeyse La Roche Posay Effaclar Jel'i veya Avene Cleanance Jel'i tercih ederim.