25 Eylül 2014 Perşembe

Bath & Body Works Sea Island Cotton Duş Jeli ve Vücut Losyonu


Bath & Body Works duş jeli, vücut losyonu, vücut spreyi ve mum üreten bir marka. Ayak kremi, el kremi gibi başka ürünleri de var ama esas olayları duş jeli-losyon-sprey üçlü setlerinin milyonlarca farklı kokuda yapmak. Kaç çeşit kokusu var bilmiyorum. İnsan mağazada gerçekten şaşırıyor. O kafa karışıklığına rağmen işte bu güzelmiş dedirten bir kokuyla karşınızdayım: Sea Island Cotton

Sea Island Cotton bugüne kadar kullandığım en temiz kokulu şey olabilir. Ferah, sade, keskin olmayan, sabun kokusu ile 'aqua' grubu notaların karışımı bir şey. Aslında bu kokuyu tarif edecek tek kelime temiz. Losyonu ellerimde kullandığımda sanki ellerimi yıkamışım gibi bir his oluşuyor bende, o derece temiz kokuyor anlayın işte.


Duş jeli gayet güzel köpürüyor. Duş jellerinin durulanmamasından şikayet ederim genelde. Bu jelde böyle bir sorun yaşamadım. Temizlemesinden de memnun kaldım. Cildimi de kurutmadı ama kurumaya meyilli olan ciltler kremli jeller veya süt formundaki temizleyicilerden aldığı performansı bu jelden alamayacaktır. Bütün bu iyi özelliklerine rağmen bence kokusu dışında hiçbir özelliği öyle eşsiz, harika filan değil. Yalnız kokusu da koku hani. Bu kadar temiz kokan bir şeyle yıkanmak çok güzel bir his. Sanki vücudumla birlikte kafam da temizleniyor.

Losyonunu da sevdim. Nemlendirmesi bana yeterli geldi. Benim losyonlarda aradığım şey kolay dağılması ve hemen emilmesi. Gerçekten de yağlı his bırakmadan çabucak emiliyor. Kokusu yüzünden insan kremlenirken kendini bir kere daha temizlenmiş gibi hissediyor. Duş jelini kokusu dışında iyi-ortalama arası bulsam da losyonu gayet iyi buldum. 

Yoğun kokulu vücut ürünlerinden hoşlanmasam da bu ikiliyi severek kullanıyorum. Kokular kalıcı. Vücut spreyiyle de desteklenirse uzun süre bu güzel kokuyla dolaşmak mümkün olabilir. Yalnız bu temiz koku banyo ve sonrasındaki bakım seansında çok hoşuma gitse de işte de aynı saflıkta kokmak ister miyim bilemiyorum. İş yerinde veya akşamları daha kompleks kokuları tercih ederim. 



Ürünleçeriğini yukarıda görüyorsunuz. İki üründe de shea ve e vitamini olduğu belirtilmiş. Ürünlerin içeriğini yukarıda görüyorsunuz. Temiz içerik isteyenleri asla tatmin etmeyecek ürünler. Zaten güzel olsa da bu kadar yapay ve çok koku içeren bir ürünün içeriğinin temiz olduğunu söylemek saçma olur. Zaten 'parfum'un içerik listesinde üst sıralarda olduğu görülüyor. Paraben ve SLS var.

Özetle Bath & Body Works'un Sea Island Cotton kokulu duş jelini ve vücut losyonunu beğendim, kokusunu çok çok beğendim. Fiyatı (üç küçük boy ürün 45 lira kampanyasından almıştım sanırım) ve içeriği ise olumsuz tarafları. Sürekli alıp devamlı kullanacağım ürünler değil ama yılda birkaç kere bir küçük şişe iyi gider :)

20 Eylül 2014 Cumartesi

Gosh Kohl Eyeliner

Duydum ki Gosh markası da Gratis'lere geliyormuş, elimdeki yegane Gosh ürününü yorumlayayım dedim. Öncelikle şunu söyleyeyim, Gosh Kohl Eyeliner'ı yıllardır kullanıyorum ve Ankara'daki bir parfümeriden almıştım. Yani Gosh markası daha önce de uygun fiyata bulunabiliyordu ama şimdi daha geniş ürünü yelpazesiyle ve daha yüksek fiyatlarla geliyor.

Gosh Kohl Eyeliner'ın dört rengi var, ben beyaz renkli kalemi üst kirpiklerimin dibine uyguluyorum. Herhangi bir kohl kalemden ne farkı var derseniz bence en önemli özelliği dağıtılabiliyor olması. Böylece kalemi farınızla bütünleştirebiliyor hatta far gibi kullanabiliyordunuz. Ayrıca yumuşaklığını da çok beğeniyorum. İçinde yağlı his vermeyen MCT yağı varmış. Göz kapağı gibi hassas bir bölgeye canınızı acıtmadan uygulayabiliyorsunuz.

Kalemin pigmentasyonu gayet iyi. Yalnız ben The Balm Put Lid on It faz bazı olmadan uygulamayı tercih ediyorum çünkü baz olmadan daha pürüzsüz ve pigmentasyonu eşit bir çizgi çekebiliyorum. Üst göz kapağımda kalıcılığı son derece iyi bu yüzden far bazının eksikliğini de hissetmiyorum. Yalnız waterline denilen alt göz kapağının içinde kalıcılığı ne kadardır bilemiyorum çünkü bana oraya kalem çekmek zor kalemi temizlemek daha zor geliyor.

Biterse tekrar alırım ama benzer kalitede başka kalemler de bulunabilir. İhtiyacınız varsa ve uygun fiyata bulursanız gönül rahatlığıyla alabilirsiniz ama mutlaka alıp denemeniz gereken, olmazsa olmaz bir ürün değil. 

Bakalım siz Gosh'tan hangi ürünleri beğeneceksiniz?

Not: Şu an bir seyahatteyim ve yıllardır kullandığım bu kalem yanımda değil ama ulaştığımda buradaki resmi kendi çektiğim fotoğrafla değiştireceğim.

15 Eylül 2014 Pazartesi

Taze Bitti - 7


Aslında bunlar pek de taze bitmedi. Ağustos ayında bitirdiklerimi ancak şimdi yayınlayabiliyorum. Saç ürünlerinden başlayayım:


1- Yves Rocher Arındırıcı Şampuan: Severek kullandığım, yağlı saçlar için bir şampuandı. Yalnız öyle müthiş bir ürün de değil. Çok yağlı saçlara yeterli gelmeyeceği gibi fiyatı da bence biraz fazla. Temiz içeriği en büyük artısı. Detaylar için BURADAN buyrun.

2- Panetene Isıya Karşı Koruyucu Parlaklık Veren Saç Bakım Spreyi: Aslında içinde birkaç kullanımlık daha olmasına rağmen artık yeter diyerek bitenler sepetine attım. Bence vasat bir ürün. Saçlarımı daha parlak veya yumuşak yapmadı. Yazısını ŞURADAN okuyabilirsiniz.

3- Isana Liquid Silk Saç Maskesi: Beklentimin üstünde çıktı. Gayet güzel. Detaylı yorumda yazdığım gibi benim favorim Intensiv-Pflege.

4- Akat Gardi Saç Spreyi: Saç spreyini nadiren kullandığım için küçük boy bir ürün almak istemiştim ama tek mini boy sprey olan bu ürün de çok etkisiz çıktı. Hoşa gitmeyecek kokusuna rağmen birkaç saat içinde sanki hiç sıkılmamış gibi uçup gidiyor. Bir daha almam.


5- Colgate Total Diş Macunu: Mini boy olduğu için almıştım, yolculuklarda kullanıp bitirdim. Güzel, ferah bir macun. Yeniden alabilirim.

6- Deneme ürünleri: Clinique Superdefense CC Krem SPF 30, Neutrogena Nordic Berry vücut losyonu, The Body Shop Çay Ağacı yüz maskesi… Clinique CC kremi rengi bana uymadığı için kullanamadım. Neutrogena losyonu yolculukta kullandım ve sevdim. Güzel bir kokusu var ve iyi nem veriyor. Biraz daha kolay emilse daha güzel olurdu. The Body Shop maskeyi satın almıştım. Cildimde serinlik yerine yanma hissi yarattı. Dayanılmayacak gibi değildi ve sonuçtan memnun kaldım. Birkaç küçük sivilcemin hakkından geldi. Tam boyunu alabilirim.


7- Botanical Choice Ultra Repairing Ayak maskesi: Bunun detaylı yazısını yazacağım ama şimdilik bu şu kadarını söyleyeyim aman aman bir ürün değil. Gerçekten ayaklarımı yumuşattı ama bu kadar bol kremle ayağımı streç filmle sarsam böyle olurdu herhalde. Üstelik o vıcık vıcık hissi de sevmedim.

8- Superdrug Dead Sea Purifying Clay Mask: İki kere denedim ve cildimi acayip yaktığı için kullanamadım. Elbette bir daha almam, size de tavsiye edemem. Detaylar BURADA.

9- La Roche Posay Effaclar Lotion: Detaylı yazısını ŞURADA yazmıştım. Severek kullandığım, arındırma konusunda beğenimi kazanan güzel bir tonik. Alkol içermesi ve hafifçe alkol kokması dışında bir kusurunu görmedim. Yağlı ciltler içinse alkol içermeyen ama etkili bir tonik bulmak zor.



10- Diğerleri: Apaks disk pamuk, Uni ıslak mendil, Facelle günlük ped… Apaks pamuklar bence fiyat-performans açısından çok iyi. Uni mendil iyiydi ama sanki biraz çabuk kurudu. Facelle ise gayet iyiymiş. Rossmann'larda özellikle indirim dönemlerinde çok uygun fiyata bulabilirsiniz. Emiciliği ve tekli paketlerde olması hoşuma gitti.

13 Eylül 2014 Cumartesi

Almanya'dan Aldıklarım

Uzun zamandır yazı yazamıyorum çünkü hiç fırsatım olmadı, bir haftadır da internete erişimim çok kısıtlı. Bir haftadır Almanya'dayım ama adam akıllı bir alışverişe bile ancak bugün çıkabildim. Elbette kozmetik ve bakım alışverişimin merkezindeydi. İşte aldıklarım:


Bu hem aldıklarımın toplu görünüşü hem de She marka iki katlı orta boy makyaj çantamın dolu hali. Karstadt'tan 7 avroya aldım, indirimdeydi.


Bu da hediye olarak aldığım Lacoste Pour Homme EDT. Bunu aslında 4-5 gün önce %20 indirimli olarak Pierre Parfümerie'den aldım ama bugün parfümün başka bir mağazada 16 avro daha ucuza satıldığı görüp hem şok oldum hem üzüldüm. Ben o paraya daha neler alırdım! Neyse bu parfüm bana 56 avroya patlamış oldu.


Almanya'ya gelirken Catrice farların methini duymuştum. Bunlar da Catrice standından aldıklarım. Catrice Allround Concealer 3,45 avro, Catrice Longlasting Göz Kalemi 2,25 avro, Catrice farlar 2,75 avro. Bunları DM adlı kozmetik marketinden aldım. Oje ise 2,75 avro. Müller'den aldım.

Farlar dışındaki ürünleri denedim. Kalemin rengi çok güzel ama sürümünü beğenmedim. Oje ortalama hatta fiyatı bu ürüne fazla, kapatıcı ise gayet iyi. 


Bu resimdeki ürünlerin hepsini Müller'den aldım. Primavera Balancing Face Care Starter & Travel Kit 10 avro, CadeaVera maskelerin tanesi 0,45 avro, Dr. Scheller Nar Yüz Toniği 6 avro.


Bu fotoğraftakilerin hepsi ayrı bir mağazadan. Rausch marka ürün testerları Müller alışverişimde verilmişti. Lavera Yağlanma Karşıtı Şampuan Karstadt'tan 3 avroya alındı. Cacharel Eden EDP 30 ml.lik minik bir şişe ve Kauf… diye adını hatırlayamadığım bir mağazadan 20 avroya alındı. Bu ürünler içinde en garibi tabiki Bio Planete marka hindistancevizi yağı. Organik ürünler satan bir marketten 4,50 avroya aldım. Gördüğünüz gibi Türkiye'de satılanlar gibi oda sıcaklığında sıvı değil. Henüz açmadım ama üzerinde aromatik olduğu yazıyor, yani kokusuz olanlardan değil.

Böylece kozmetiğe ayırdığım bütçenin neredeyse sonuna gelmiş bulunuyorum. Birkaç ay sonra tekrar bu taraflara gelmeyi planladığım için daha fazla alacağımı sanmıyorum. 

Not: Fotoğrafların kusuruna bakmayın, kısıtlı imkanla bu kadar oluyor.

1 Eylül 2014 Pazartesi

Watsons Magic Lip Balm


Yaz bitti ama ben elimdeki güneş koruma faktörlü ürünleri anlatmayı bitiremedim. Bugünkü ürün Watsons markalı Magic Lip Balm. 30 koruma faktörlü bir dudak kremi. Plastik bir kapta, ince bir çubuk şeklinde. Ürünü kullanırken ambalajdan çok çıkarmamaya dikkat etmeli çünkü özellikle sıcak havalarda ince çubuk ezilip kırılabilir. 4 gramlık standart lip balmalara göre gramajı az (paketi atıldığı için tam olarak kaç gram söyleyemiyorum) bu yüzden görece çabuk biteceğini tahmin ediyorum.


Ürün gördüğünüz gibi beyaz ama dudağınıza uyguladığınızda pembe bir renk alıyor. Herkes dudak rengine göre renk alıyor diyor ama bence dudak renginin tek önemi ürün şeffaf yapılı olduğu için alttan dudak renginin de belli olması. Ürünün aldığı renginse ben ten ısısından kaynaklandığını düşünüyorum. Benim dudaklar koyu renktir, bu ürün de fuşya bir ton alıyor bende. Bu rengi alması için 15-20 dakika geçmesi gerekiyor. Ürün dudakta herhangi bir balm kadar kalıcı ama kremsi kısım gitse de renk kalıcı.


Belirgin bir kokusu var. Ben önce meyve, şeker filan diye düşündüm ama sonra neye benzediğini anladım: öksürük şurubu. Böyle ilaç gibi, yapay ve şekerli bir koku. Benim hiç hoşuma gitmedi ama sevenler olacaktır.

Dudağa orta seviyede nem veriyor. Aşırı dudak kuruluğu çekmeyenlere yaz günlerinde yeterli gelir diye tahmin ediyorum. Güneşten korumasını ise tam test edemedim çünkü güneş altında fazla zaman geçirmemeye, gölgede kalmaya özen gösteriyorum. Hayatım boyunca da hiç dudağımdan güneş yanığı olmadım. Umuyorum iyi koruyordur :)

Bitince tekrar alacağım bir ürün değil. Kokusunu sevemedim, verdiği renk ise bende fazla parlak ve koyu durdu bence. Daha doğal bir renk vermesini tercih ederdim. Güneş koruma faktörü açısındansa 17 faktörlü The Balm BalmShelter dudak parlatıcısını yeterli buluyorum.